Zomer? Winter!
Stefan Winters lekkerste zomerwijnen

De zomer is het uitgelezen seizoen om wijnen van Stefan Winter te drinken. Deze getalenteerde Duitse wijnmaker uit Dittelsheim blinkt namelijk uit in spatzuivere, knisperend frisse witte wijnen. Hiermee behoort hij tot de jonge generatie wijnmakers die Rheinhessen terug op de kaart zetten als streek voor serieuze kwaliteitswijn. Dit wordt nog eens extra bevestigd door zijn lidmaatschap van de prestigieuze VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter).

Riesling, nog altijd de absolute nummer 1 van Duitsland, is de belangrijkste aanplant op het Weingut. Niet voor niets werd de Riesling onlangs nog verkozen tot beste witte huiswijn bij Proefschrift! Daarnaast is Stefan gespecialiseerd in burgundersoorten als weiss- en grauburgunder; druiven die in Duitsland steeds populairder worden. Proef nu de uitmuntende kwaliteit van de nieuwe generatie Rheinhessen: bestel het scherpgeprijsde proefpakket met Stefan Winters Riesling, Grauburgunder en Weissburgunder. Dat de zomer nog maar lang mag duren!

Het lekkerste van Winter voor de zomer

1

Proefpakket Stefan Winter (3x2 flessen)

2

Stefan Winter Rheinhessen Riesling Trocken 2017

Wijn uit Duitsland - Rheinhessen

Dat zien we nou graag, zo'n droge riesling uit Rheinhessen. Aangenaam, rijp, vlierbloesem, appel, citrusfruit, rins, niet streng.

Normale prijs € 8,95

Vanaf 12 flessen € 8,20 per fles

3

Stefan Winter Rheinhessen Weissburgunder 2017

Wijn uit Duitsland - Rheinhessen

Frisse en sappige Duitse droge witte wijn met nuances van geel fruit en peren. De smaak zet friszuur in en eindigt met een ronde, milde afdronk. Prima wijn bij koude en warme visgerechten, maar ook bij gevogelte in roomsaus.

€ 8,95 per fles

Stefan Winter: “De frisheid en mineraliteit van de Weissburgunder fascineren me. Z’n geur en zachte structuur verlenen deze wijn zijn karakter.”

4

Stefan Winter Rheinhessen Grauburgunder 2017

Wijn uit Duitsland - Rheinhessen

Aromatische droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appels en peren. De smaak is fris en aanhoudend. Mooi te combineren met gepocheerde zoetwatervis of gerechten met een romige saus.

Even geduld a.u.b.