Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op dranksoort

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Manzanilla

Manzanilla is een lichtgekleurde, droge sherry; een variant van fino, afkomstig uit de Zuid-Spaanse stad Sanlúcar de Barrameda. Die ligt aan de monding van de rivier Guadalquivir en heel dicht bij de Atlantische Oceaan. De zeelucht heeft dan ook invloed op de sherry’s die in de bodega’s van de stad rijpen; ze smaken ietsje ziltig. Ook blijft de laag flor (gist) waaronder de wijnen rijpen door de iets koelere temperaturen aan zee het hele jaar door even dik. De wijnen zijn daardoor nog eleganter dan de fino’s uit het binnenland, met naast tonen van gist en amandelen ook een ziltige en kruidige toets. Manzanilla smaakt op z’n best wanneer je hem kraakvers schenkt; bewaar een geopende fles niet langer dan twee tot drie dagen. Manzanilla is dé sherry om te drinken als opwekkend aperitief voor lunch of diner, en is daarnaast heerlijk bij tapas, oesters, garnalen en mosselen, of bij een stukje niet te oude manchego.


Bodegas Hidalgo Manzanilla La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana opgericht in 1792 en daarmee een van de oudste wijnhuizen van Spanje. Het is een achtste generatie familiebedrijf met ongeveer 100 hectare aan wijngaarden. Ze werken biologisch en het grootste gedeelte van de wijngaarden bestaat uit de beroemde pago’s Balbaína (tussen de zee en Jerez) en Miraflores (de pago van Sanlúcar).  Deze droge manzanilla sherry wordt gemaakt van de Palomino druif en komt uit Sanlúcar. Meteen na de oogst worden de druiven geperst en laten ze de most met eigen gisten de alcoholisch fermenteren in grote roestvrijstalen tanks.

Even geduld a.u.b.