Fausto en Cinza Cellario bezitten 13 hectare wijngaard in de Langhe (Piëmonte) die biodynamisch worden bewerkt. Ze zijn de 3e generatie wijnboer en de 1e generatie binnen de familie die strikt natuurwijnen maakt.
Flesinhoud: 1000 ml
Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
Geurige en opwekkende lichtzoete Riesling met een aroma van geel fruit (perzik) en florale nuances. De smaak zet sappig en rond in met een licht zoetje en eindigt fris en aromatisch.
Verfrissende witte wijn uit Frankrijk, met een bloemig en muskaatachtig aroma. De smaak is soepel, elegant, sappig en toegankelijk: lekker als zomers aperitief of bij kleine hapjes.
Franse witte wijn met de geur van rijp fruit en een lichtzoete, frisse smaak. Heerlijk bij verschillende soorten paté, maar gekoeld ook erg lekker als aperitief.
Het wijngoed Maximin Grünhaus/Verwaltung von Schubert is één van de oudste wijngoederen van Duitsland. De Romeinen plantten op de hellingen van de Abtsberg en Herrenberg al druivenstokken aan. In ongeveer 800 na Christus werden de kelders aangelegd en het hele wijngoed ommuurd door monniken.
Het wijngoed Maximin Grünhaus/Verwaltung von Schubert is één van de oudste wijngoederen van Duitsland. De Romeinen plantten op de hellingen van de Abtsberg en Herrenberg al druivenstokken aan. In ongeveer 800 na Christus werden de kelders aangelegd en het hele wijngoed ommuurd door monniken.
Als sommelier ontwikkelde Eric Bordelet een passie voor cider. In zijn zoektocht naar de perfecte authentieke ambachtelijke sidre (cider) ging hij zelf cider maken. Sinds hij in 1992 de boomgaard van zijn groorouders overnam perfectioneerd hij de ambachtelijke technieken.
In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitig, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl.
In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitige, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl.
Voormalig sommelier Eric Bordelet maakt op ambachtelijke wijze cider van ruim 20 verschillende appelrassen. Na de handmatige oogst gaat het fruit voor 3 tot 9 weken in grote houten kisten.
Het wijndomein Dr. Loosen ligt in de Moezel in Duitsland. Het bedrijf is al meer dan 200 jaar in de familie en sinds 1988 eigendom van Ernst Loosen. Door de steile hellingen is enkel handmatige oogst mogelijk, een strenge selectie van de druiven vindt plaats in de wijngaard.