Riesling en Erni Loosen.....1 + 1 = 3. Erni is wereldberoemd op Riesling-gebied. Hij maakt natuurlijk fantastische Riesling-wijnen in de Moezel op zijn Weingut Dr. Loosen, maar hij is wereldwijd adviseur bij gerenomeerde Rieslingproducenten, van de USA tot Australië.
Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitige, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl.
In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitige, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl.
Het wijngoed Maximin Grünhaus/Verwaltung von Schubert is één van de oudste wijngoederen van Duitsland. De Romeinen plantten op de hellingen van de Abtsberg en Herrenberg al druivenstokken aan. In ongeveer 800 na Christus werden de kelders aangelegd en het hele wijngoed ommuurd door monniken.
Geurige en opwekkende lichtzoete Riesling met een aroma van geel fruit (perzik) en florale nuances. De smaak zet sappig en rond in met een licht zoetje en eindigt fris en aromatisch.
Ernst Loosen is één van de top-producenten uit Duitsland. Hij 'leest' Riesling van voor tot achter en heeft de ambitie de mooiste Riesling-wijnen van Duitsland, met een uitmuntende prijs/kwaliteitsverhouding, te maken.
Voormalig sommelier Eric Bordelet maakt op ambachtelijke wijze cider van ruim 20 verschillende appelrassen. Na de handmatige oogst gaat het fruit voor 3 tot 9 weken in grote houten kisten.
In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitig, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl.
Als sommelier ontwikkelde Eric Bordelet een passie voor cider. In zijn zoektocht naar de perfecte authentieke ambachtelijke sidre (cider) ging hij zelf cider maken. Sinds hij in 1992 de boomgaard van zijn groorouders overnam perfectioneerd hij de ambachtelijke technieken.