Italiaanse witte druif, aangeplant in Veneto en ook in Friuli voor de productie van prosecco. Tot 2009, toen glera de officiële naam werd, droeg deze druif zelfs de naam prosecco. Glera is in feite een verzamelnaam voor verschillende varianten, zoals dat ook bij muscat het geval is. In de wijngaard rijpt hij laat en geeft hij grote opbrengsten; de druiven hebben heel weinig suiker, een hoge zuurgraad en zijn aromatisch neutraal. Dat maakt glera ideaal voor verwerking tot mousserende wijn.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 1500 ml
Geurige, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, gemaakt van proseccodruiven. De smaak is zacht, droog en mild, de geur heerlijk fruitig. Uitstekend als aperitief, maar ook heerlijk bij koude visschotels.