Kopke werd in 1638 opgericht door de Duitser Christiano Kopke. Ze hebben zich sterk toegelegd op het maken van tawny port en in het bijzonder op colheita. Dit zijn de meest indrukwekkende tawny’s: ze komen uit één oogstjaar en rijpen minimaal 7 jaar op hout.
Kopke werd in 1638 opgericht door de Duitser Christiano Kopke. Ze hebben zich sterk toegelegd op het maken van tawny port en in het bijzonder op colheita. Dit zijn de meest indrukwekkende tawny’s: ze komen uit één oogstjaar en rijpen minimaal 7 jaar op hout.
Kopke werd in 1638 opgericht door de Duitser Christiano Kopke. Ze hebben zich sterk toegelegd op het maken van tawny port en in het bijzonder op colheita. Dit zijn de meest indrukwekkende tawny’s: ze komen uit één oogstjaar en rijpen minimaal 7 jaar op hout.
Fraaie Tawny met een verfijnde, ontwikkelde geur van tabak, pruimedant, vijg, gebrande noten en kaneel. Toegankelijk en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en zachte tannine. Mooi bij notengebak met karamel of harde, oude kazen.
Taylor's Vintage Port 2000 is een geweldige port die vanaf nu gedronken kan worden maar nog een zeer groot rijpingspotentieel heeft. Na +- 15 jaar in zijn ontwikkeling heeft hij een zeer uitgesproken smaak, met tonen van rijp fruit (bramen, pruimen, zwarte bessen), kruiden (laurier) en chocolade.
Verrfijnde Tawny met een complexe, gerijpte geur van pruim, dadel, tabak, rozijnen en karamel. De smaak is delicaat en volzoet met gedroogd fruit, zachte tannine en milde zuren. Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen.
De veertig jaar oude Tawny van Quinta da Romaneira is een absolute must voor iedere serieuze Portliefhebber. Wat een ongelofelijk mooie, complexe en verfijnde wijn! Hij komt dan ook niet van het minste huis.
Jonge, robijnrode Port met jamachtig fruit van kers, pruim, blauwe bes plus specerijen (jeneverbes, kruidnagel). Mildzoet en mooi sappig in smaak met evenwichtige frisheid en soepele tannines. Fraai in combinatie met een lichtpittige blauwe kaas of een chocoladedessert.
Licht goudgele Port met een subtiele geur van gekonfijte citroen, sinaasappelschil, vijg en karamel. Vol, zacht en mildzoet van smaak met gebalanceerde zuren. Drink ‘m licht gekoeld als aperitief, gewoon puur of als Port Tonic (witte Port, tonic, ijs en citroen).
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.