De zomerwijnen
van 2017

We hebben een mooi voorjaar gehad en dat gaat ongetwijfeld gevolgd worden door een prachtige zomer. En daar hebben wij voor dit jaar twee mooie wijnen bij bedacht: Villa Wolf 2016 Grauburgunder (= Pinot Gris) en de Villa Wolf 2014/2015 Spätburgunder (= Pinot Noir).

Wilt u de staffelprijs voor deze twee wijnen graag combineren? Dit is geen probleem, neem dan contact met ons op!

Villa Wolf 2016 Grauburgunder (= Pinot Gris)

De druivensoort Grauburgunder is hetzelfde als Pinot Gris/Pinot Grigio. Na de oogst wordt er direct geperst en wordt het druivensap naar roestvaststalen tanks geleid. Hierin vindt de alcoholische gisting plaats. De wijn blijft enige tijd op de gistcellen liggen, om de wijn wat meer body te geven. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn dan gebotteld.

Fles met schroefdop, altijd handig. Hij heeft een licht goud-gele kleur met groene tonen. Geen houtrijping. Fijn fruit van appels en perzik, loepzuiver. Licht rokerig. Hij is licht tot middelzwaar in smaak. De wijn is prima geschikt als aperitief, allerlei lichte voorgerechten, salades, (gegrilde) visgerechten, wit vlees (ook van de BBQ) en (koude) pastagerechten.

Serveren op 10 graden Celsius. En ook heel fijn: Na opening is deze wijn nog wel een dag of vier houdbaar, zonder dat de kwaliteit terugloopt.

Deze Pinot Gris/Grauburgunder is nu op dronk en nog ongeveer twee jaar houdbaar.

Villa Wolf 2014/2015 Spätburgunder (= Pinot Noir).

Liever rode wijn en toch warm weer? Dan is een wijn die je kunt koelen wel fijn. Ga je lekker BBQ-en en gaat daar rood vlees op (van T-Bone tot hamburger), gekruide worstjes of gekruid wit vlees. Dan is deze Spätburgunder (= Pinot Noir) een uitkomst.

Na de alcoholische gisting gaat de wijn grotendeels in grote houten foeders van 30 hectoliter en 10% gaat in gebruikte barriques van 4 of 5 jaar oud. Deze houtrijping geeft de wijn een mooie structuur en een wat complexere smaak. Na een klein jaar wordt de wijn dan gebotteld.

Ook deze wijn heeft een schroefdop. Hij heeft een licht/midden rode kleur. De houtrijping geeft een licht rokerige geur. Fijn fruit van rode kersen, bramen. Hij is middelzwaar van smaak en de houtrijping geeft een mooie lange en licht complexe smaak.

Licht gekoeld serveren op zo’n 14 tot 16 graden Celsius. Na opening is deze wijn nog wel een dag of drie houdbaar, zonder dat de kwaliteit terugloopt.

Deze Pinot Noir/Spätburgunder is nu op dronk en nog ongeveer drie jaar houdbaar.

Even geduld a.u.b.